Aantal personen: 4
1 paprika, zonder zaden, in repen
1 kleine aubergine, in lange plakken
1 kleine courgette, in plakken
4 eetl olijfolie
1 blikje artisjokkenharten
250 gr haloumi (Cypriotische kaas)
100 gr rucola
150 gr cherrytomaten (Tasty Tom)
2 el pijnboompitten
voor de dressing:
75 ml olijfolie, extra virgine
3 el Balsamico-azijn
zeezout en versgemalen zwarte peper
Doe de paprika, aubergine en courgette in een kom en schep ze voorzichtig om met de helft van de olie. Verhit een grillpan met antiaanbaklaag en bak de groenten op hoog vuur om en om tot ze beetgaar zijn. Snijd de uitgelekte artisjokkenharten in vieren.
Klop een dressing van alle ingrediënten. Verdeel de rucola en de tomaten over de borden.
Leg daarop wat van de gegrilde groenten en de artisjokharten.
Snijd de haloumi in 8 dunne plakken. Verhit de andere helft van de olie en bak hierin de plakken kaas aan beide kanten goudbruin. Leg de kaas direct uit de pan op de salade en strooi de pijnboompitten erover. Serveer de salade meteen.
Haloumi is warm het lekkerst, eenmaal afgekoeld wordt de kaas taai.
Haloumi is voorverpakt in kleine pakjes te koop bij de betere kaasboer en in sommige supermarkten.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |