Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade met gegrilde haloumi

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 paprika, zonder zaden, in repen
1 kleine aubergine, in lange plakken
1 kleine courgette, in plakken
4 eetl olijfolie
1 blikje artisjokkenharten
250 gr haloumi (Cypriotische kaas)
100 gr rucola
150 gr cherrytomaten (Tasty Tom)
2 el pijnboompitten

voor de dressing:
75 ml olijfolie, extra virgine
3 el Balsamico-azijn
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiden

Doe de paprika, aubergine en courgette in een kom en schep ze voorzichtig om met de helft van de olie. Verhit een grillpan met antiaanbaklaag en bak de groenten op hoog vuur om en om tot ze beetgaar zijn. Snijd de uitgelekte artisjokkenharten in vieren.
Klop een dressing van alle ingrediënten. Verdeel de rucola en de tomaten over de borden.
Leg daarop wat van de gegrilde groenten en de artisjokharten.
Snijd de haloumi in 8 dunne plakken. Verhit de andere helft van de olie en bak hierin de plakken kaas aan beide kanten goudbruin. Leg de kaas direct uit de pan op de salade en strooi de pijnboompitten erover. Serveer de salade meteen.
Haloumi is warm het lekkerst, eenmaal afgekoeld wordt de kaas taai.
Haloumi is voorverpakt in kleine pakjes te koop bij de betere kaasboer en in sommige supermarkten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Timbaaltje van beenham in peterseliegelei
Avocadosalade met rauwe ham
Monchou zalmrolletjes
Mousse van gerookte forel
Gemengde salade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes